BT Vestlendingen feature!

Astounded and honoured to be in BT´s weekend mag and multimedia feature Vestlendingen (click here for the online bit and text of this article pasted below!). It took And thank you for the darling comments from those who saw it. Believe it or not, i’m excruciatingly shy about this stuff, so after waiting a day, i finally got the guts to open the magazine, lols. Despite this momentary flux, i am very grateful for this opportunity to share that despite challenges, you can move forward and change things. I love my work, because i want to serve others to empower themselves to create the lives they want. And it’s full circle, as i am ever inspired by each person who comes to class or reaches out wherever they are in the world. You teach me so much, so thank you. Thank you Cathrine and Fred! x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian text:

Dionnes leksjon

“Grateful” – takknemlig er et av favorittordene til Dionne Elizabeth (32). Yogaen reddet livet mitt og Bergen ga meg en ny livsstil, sier hun.

MØT FRYKTEN! Det du frykter er mye større i ditt hode, enn i virkeligheten.

Slik begynner Dionne yogaklassen på selveste Halloweendagen. For anledningen har hun kledd seg i edderkoppklær. Slik møter hun selv sin største frykt. På listen over hva hun er mest redd for, står edderkopper øverst og frykten for å være i begivenhetenes sentrum som nummer to.

Og her står hun foran et rom fullt av forventningsfulle yogaelever, attpåtil med BT på slep. Isn’t it ironic.

I snart to år har britiske Dionne gitt yogaklasser rundt om i forskjellige saler. I vår fikk hun endelig sin egen i Bergen barneasyl. I tillegg har hun åpnet opp kunstmuseene for “stående hund” og andre yogastillinger.

Til hver klasse velger hun et tema som hun henter fra en følelse hun selv har hatt, en film hun har sett, eller kanskje bare en assosiasjon knyttet til bergensværet.

Jeg suger til meg alle solstråler som kommer hit, sier hun en soldag på vei til Permanenten – Vestlandske kunstindustrimuseum.

Hun går ofte langs Smålungeren med yogamatte under armen og fargerike skjerf rundt halsen – på vei til klasser i kunstmuseene, Yogarommet eller i Herosalen på Bergen Barneasyl. Yoga er plutselig blitt en heltidsbeskjeftigelse. I England var det kun en hobby. En nødvendig fritidsaktivitet hun oppdaget for 12-13 år siden da hun fikk en angstlidelse.

VÅG Å TA SJANSER!

Før hun flyttet til Norge, bodde hun i London og Brighton. Etter studier innen media og foto, jobbet hun i musikkbransjen før hun fikk eget radioshow.

Jeg jobbet for mye, spiste for lite og drakk for mye. Det var et usunt liv. Samtidig fikk jeg stadig mer behov for å koble av med yoga. Det høres kanskje ut som en klisjé, men yoga reddet livet mitt. Den lærte meg å akseptere meg selv og ga meg en ro jeg lenge hadde trengt.

En dag fikk hun besøk av bergensbandet Casiokids i radiostudio. Det endte med at vokalist Ketil Kinden Endresen ett år senere flyttet til henne i Brighton. Etter halvt år foreslo Dionne et opphold i Bergen slik at hun også kunne bli kjent med hans bakgrunn og kultur.

Planen var seks måneder her, men nå er det blitt to år. Mitt liv er virkelig endret, sier Dionne, som giftet seg med Ketil i september.

Hun smiler og ler ofte. Bruker hyppig ord som gorgeous, lovely, grateful, fantastic …

Til Bergen kom hun uten jobb og sikkerhetsnett, men med et yogalærerkurs i bagasjen.

Flere burde våge å ta sjanser, sier hun nå.

ELSK DET UPERFEKTE!

Gjennom å fortelle om eget liv, og om egne feil og mistak, ønsker hun å gi mot til andre. Mot til å våge nye stillinger eller rett og slett endre noe i livet.

Mange spør henne hvilken yogaretning hun praktiserer. Da svarer hun at hun ikke har noen guru og ikke følger én spesiell retning.

Jeg er selv “blandet”. Kanskje er det derfor jeg liker å bryte ned fordommer, utfordre normene, blande ulike yogaretninger, prøve ut nye steder …

Da hun flyttet til Bergen, ble hun slått av hvor mange flotte kulturbygg det var her, og hvor få folk som besøkte museene. Samtidig ønsket hun selv et sted der hun kunne arrangere yogaklasser, men hadde ikke råd til å leie lokale. Etter et års planlegging, startet hun i vår de første kunst&yoga-klassene på Bergen Kunstmuseum. Deltakerne får en kort kunstforelesning og en yogaklasse for museumsbilletten.

Jeg håper at jeg gjennom disse klassene kan gi folk en ny opplevelse og samtidig få flere til å utnytte de fantastiske museene som finnes i denne byen.

TAKE IT EASY!

Blant møbler og porselen i kunstindustrimuseet ruller et titall mennesker ut sine yogamatter. Dionne gir dem beskjed om å ta det med ro, gjøre øvelsene i eget tempo og ta pauser når de selv føler for det.

Husk at vi kan ikke være der for andre uten at vi starter med oss selv, sier hun før hun ber forsamlingen starte med å legge seg ned i “child pose” – “barnet”.

Pust inn, pust ut. Strekk og bøy. Yoga er både av- og påkobling. Den styrker kjernemuskulaturen og gjør oss dessuten til bedre mennesker, mener Dionne.

I bakgrunnen høres musikk satt sammen for anledningen. Etter hver klasse legger hun ut spillelisten på hjemmesiden sin. Musikk er fortsatt svært viktig for den tidligere radioverten som også er DJ.

Dionne forteller om flere planlagte prosjekter; om yogacamp i Skjerjehamn, om danselunsj og bokprosjekt.

Jeg elsker mitt nye liv i Bergen!

cathrine.hansen@bt.no

2 thoughts on “BT Vestlendingen feature!

  1. Congratulations! I was browsing when I saw this post–your sharing on the Vestlendingen video was very down to earth and natural. Congrats again!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s